Politika privatnosti

Politika privatnosti weba

je posvećena zaštiti vaše privatnosti. Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja ili problema u vezi sa korištenjem vaših ličnih podataka i rado ćemo vam pomoći.

Korišćenjem ove stranice i / ili naših usluga, saglasni ste sa Obradom vaših ličnih podataka kako je opisano u ovoj Politici privatnosti.

Sadržaj

  1. Definicije koje se koriste u ovoj Politici
  2. Principi zaštite podataka koje pratimo
  3. Koja prava imate u vezi sa vašim ličnim podacima
  4. Koji lični podaci o vama okupljamo
  5. Kako koristimo vaše lične podatke
  6. Ko još ima pristup vašim ličnim podacima
  7. Kako obezbedimo vaše podatke
  8. Informacije o kolačićima
  9. Kontakt podaci

definicije

Osobni podaci - svaka informacija koja se odnosi na identifikovano ili identifikovano fizičko lice.
obrada - bilo koja operacija ili niz operacija koji se obavljaju na ličnim podacima ili na skupovima ličnih podataka.
Predmet podataka - fizičko lice čiji se lični podaci obrađuju.
dijete - fizičko lice pod 16 godina života.
Mi / mi (kapitalizovan ili ne) -

Principi zaštite podataka

Mi obećavamo da ćemo pratiti sledeće principe zaštite podataka:

  • Obrada je zakonita, fer i transparentna. Naše prerađivačke delatnosti imaju zakonit osnov. Mi uvek razmatramo vaša prava pre obrade ličnih podataka. Mi ćemo vam pružiti informacije u vezi sa obradom na zahtjev.
  • Obrada je ograničena na svrhu. Naše aktivnosti obrade odgovaraju namjeni za koju su prikupljeni Lični podaci.
  • Obrada se vrši sa minimalnim podacima. Sakupljamo i procesiramo minimalnu količinu ličnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu.
  • Obrada je ograničena vremenom. Nećemo čuvati vaše lične podatke duže nego što je potrebno.
  • Trudićemo se da obezbedimo tačnost podataka.
  • Trudićemo se da obezbedimo integritet i povjerljivost podataka.

Prava subjekta podataka

Podnosilac podataka ima sledeća prava:

  1. Pravo na informacije - što znači da morate da znate da li se vaši lični podaci obrađuju; koji podaci se prikupljaju, odakle se dobija i zašto i od koga se obrađuje.
  2. Pravo na pristup - što znači da imate pravo pristupa podacima prikupljenim / o vas. Ovo uključuje vaše pravo da zatražite i dobijete kopiju vaših ličnih podataka prikupljenih.
  3. Pravo na ispravku - što znači da imate pravo da potražite ispravku ili brisanje vaših ličnih podataka koji su netačni ili nepotpuni.
  4. Pravo na brisanje - što znači da u određenim okolnostima možete tražiti da se Vaši lični podaci brišu iz naših evidencija.
  5. Pravo ograničavanja obrade - što znači kada se primjenjuju određeni uslovi, imate pravo ograničiti obradu vaših ličnih podataka.
  6. Pravo na prigovor na obradu - što znači da u određenim slučajevima imate pravo na prigovor na obradu vaših ličnih podataka, na primjer u slučaju direktnog marketinga.
  7. Pravo na prigovor na automatsku obradu - što znači da imate pravo da se protivite automatskoj obradi, uključujući profilisanje; i da ne budu predmet odluke zasnovane isključivo na automatskoj obradi. Ovo pravo možete ostvariti kad god postoji ishod profiliranja koji proizvodi pravni efekat koji utiče na vas ili vam je bitno utjecaj.
  8. Pravo na prenosivost podataka - imate pravo da svoje lične podatke dobijete u formatu koji je čitljiv u mašini ili ako je to izvodljivo, kao direktan prenos sa jednog procesora na drugi.
  9. Pravo da podnesete žalbu - u slučaju da odbijemo Vaš zahtev po Pravu pristupa, mi ćemo vam dati razlog zašto. Ako niste zadovoljni načinom na koji je vaš zahtev bio obrađen, obratite nam se.
  10. Pravo na pomoć nadzorni organ - što znači da imate pravo na pomoć nadležnog organa i pravo na druga pravna sredstva kao što je potraživanje štete.
  11. Pravo povlačenja saglasnosti - imate pravo povući bilo koju saglasnost za obradu vaših ličnih podataka.

Podaci koje sakupljamo

Informacije koje ste nam dostavili
Ovo može biti vaša e-mail adresa, ime, adresa naplate, kućna adresa i sl. - uglavnom informacije koje su neophodne za isporuku proizvoda / usluga ili za poboljšanje vašeg iskustva klijenta kod nas. Mi čuvamo informacije koje nam dostavljate kako biste mogli komentarisati ili obaviti druge aktivnosti na web stranici. Ove informacije uključuju, na primjer, vaše ime i e-mail adresu.

Informacije se automatski prikupljaju o vama
Ovo uključuje informacije koje se automatski čuvaju pomoću kolačića i drugih alatki sesije. Na primer, informacije o vašoj korpi, vašoj IP adresi, istoriji kupovine (ako ih ima), itd. Ova informacija se koristi za poboljšanje iskustva korisnika. Kada koristite naše usluge ili pogledate sadržaj našeg sajta, vaše aktivnosti mogu biti prijavljene.

Informacije naših partnera
Sakupljamo informacije od naših pouzdanih partnera s potvrđivanjem da imaju zakonske osnove za podjelu te informacije sa nama. Ovo je ili informacija koju ste im direktno dostavili ili ste se o njima sakupili na drugim pravnim osnovama. Ova lista je: NCS Trust, EFL Trust.

Javno dostupne informacije
Možda ćemo prikupiti informacije o vama koje su dostupne javnosti.

Kako koristimo vaše lične podatke

Mi koristimo vaše lične podatke kako bismo:

  • pružite našu uslugu vama. Ovo uključuje, na primjer, registraciju vašeg računa; pružajući vam druge proizvode i usluge koje ste tražili; pružajući vam promotivne artikle na vaš zahtev i komunikaciju sa vama u vezi sa tim proizvodima i uslugama; komunikaciju i interakciju s vama; i obavestiti vas o promenama bilo koje usluge.
  • poboljšati svoje iskustvo kupaca;
  • ispuniti obavezu po zakonu ili ugovoru;
  • da komuniciraju o omladinskom programu sa kojim ste vi ili vaše dijete registrovani;
  • o uspehima iz naših programa za mlade;
  • da podržite vas ili vaše dijete na omladinskom programu

Vaše lične podatke koristimo na osnovu legitimnih razloga i / ili uz Vašu saglasnost.

Na osnovu sklapanja ugovora ili ispunjavanja ugovornih obaveza, obrađujemo vaše lične podatke u sledeće svrhe:

  • da vas identifikujem;
  • da vam pružimo uslugu ili da vam pošaljemo / ponudimo proizvod;
  • da komuniciraju ili za prodaju ili fakturisanje;
  • da komuniciraju o omladinskom programu sa kojim ste vi ili vaše dijete registrovani;
  • o uspehima iz naših programa za mlade;
  • da podržite vas ili vaše dijete na omladinskom programu

Na osnovu legitimnog interesa obrađujemo vaše lične podatke u sledeće svrhe:

  • da vam pošaljemo personalizovane ponude * (od nas i / ili naših pažljivo odabranih partnera);
  • da upravlja i analizira našu bazu klijenata (ponašanje kupovine i istoriju) kako bi poboljšali kvalitet, raznovrsnost i dostupnost proizvoda / usluga koje su ponuđene / pružene;
  • da sprovede upitnike o zadovoljstvu klijenata;
  • da komuniciraju o omladinskom programu sa kojim ste vi ili vaše dijete registrovani;
  • o uspehima iz naših programa za mlade;
  • da podržite vas ili vaše dijete na omladinskom programu

Dokle god niste nas obavestili drugačije, mi smatramo da vam nude proizvode / usluge koji su slični ili iste na vašu istoriju kupovine / ponašanje pretraživača kao naš legitimni interes.

Sa vašom saglasnošću obrađujemo vaše lične podatke u sledeće svrhe:

  • da vam pošaljemo biltene i ponude kampanje (od nas i / ili naših pažljivo odabranih partnera);
  • u druge svrhe tražili smo vašu saglasnost;
  • da komuniciraju o omladinskom programu sa kojim ste vi ili vaše dijete registrovani;
  • o uspehima iz naših programa za mlade;
  • da podržite vas ili vaše dijete na omladinskom programu

Obrađujemo vaše lične podatke kako bi ispunili obavezu koja izlazi iz zakona i / ili koristite vaše lične podatke za opcije predviđene zakonom. Zadržavamo pravo anonimizacije prikupljenih ličnih podataka i upotrebe takvih podataka. Mi ćemo koristiti podatke van okvira ove Politike samo kada je anonimiran. Ne uštedavamo informacije o plaćanju, kao što su detalji kreditne kartice. S druge podatke o kupovini koje smo prikupili o vama ćemo čuvati koliko god je potrebno za računovodstvene svrhe ili druge obaveze koje proizilaze iz zakona, ali ne duže od 5 godina.

Možemo obraditi vaše lične podatke za dodatne svrhe koji ovde nisu navedeni, ali su kompatibilni sa prvobitnom namenom za koju su prikupljeni podaci. Da bismo to uradili, obezbedićemo:

  • veza između svrha, konteksta i prirode ličnih podataka je pogodna za dalju obradu;
  • dalja obrada neće štetiti vašim interesima i
  • postojala bi odgovarajuća zaštita za obradu.

Obaveštavamo vas o daljoj obradi i svrhu.

Ko drugi može pristupiti vašim ličnim podacima

Mi ne delimo vaše lične podatke sa strancima. Lični podaci o vama su u nekim slučajevima dostavljeni našim pouzdanim partnerima kako bi vam omogućili pružanje usluge ili poboljšali svoje iskustvo klijenta. Vaše podatke delimo sa:

Naši prerađivači:

  • Paypal za plaćanja. Informisani ste kako se ovaj proces javlja.

Naši partneri programa:

  • NCS Trust - samo za NCS programe.
  • EFL Trust - samo za NCS programe.

Radimo samo sa partnerima za obradu koji su u mogućnosti osigurati odgovarajući nivo zaštite vaših ličnih podataka. Vaše lične podatke objavljujemo trećim stranama ili javnim službenicima kada smo legalno obavezni da to učinimo. Vaše lične podatke možemo otkriti trećim licima ako ste se saglasili sa njim ili ako postoje druge pravne osnove za to.

Kako obezbedimo vaše podatke

Trudimo se da vaši lični podaci budu sigurni. Mi koristimo sigurnosne protokole za komunikaciju i prenos podataka (kao što je HTTPS). Koristimo anonimizaciju i pseudonimizaciju gdje je to pogodno. Pratimo naše sisteme za moguće ranjivosti i napade.

Iako pokušavamo najbolje, ne možemo garantovati sigurnost informacija. Međutim, obećavamo da ćemo obavestiti odgovarajuće vlasti o kršenju podataka. Takođe ćemo vas obavestiti ako postoji pretnja po vaša prava ili interese. Mi ćemo učiniti sve što razumno možemo da sprečimo kršenja bezbednosti i da pomognemo vlastima ukoliko dođe do bilo kakvih kršenja.

Ako imate račun kod nas, imajte na umu da morate imati tajno ime i lozinku.

djeca

Mi ne nameravamo da sakupljamo ili saznate prikupljamo informacije od djece mlađe od 14-a putem naše web stranice. Kao mladinska humanitarna organizacija, postoji potreba da se prikupe informacije o mladima koji su zainteresovani ili prisustvuju našim programima. Roditelji se kontaktiraju u vezi sa ovim podacima kada su roditeljski podaci obezbeđeni.

Kolačići i druge tehnologije koje koristimo

Koristimo kolačiće i / ili slične tehnologije za analizu ponašanja klijenata, administriranje web stranice, praćenje pokreta korisnika i prikupljanje informacija o korisnicima. To je učinjeno kako biste personalizirali i poboljšali svoje iskustvo sa nama.

Kolačić je mala tekstualna datoteka sačuvana na vašem računaru. Podaci o kolačićima čuvaju informacije koje se koriste kako bi stranice učinile funkcionalnim. Samo možemo da pristupimo kolačićima kreiranim na našoj web stranici. Možete kontrolirati vaše kolačiće na nivou pretraživača. Odabir onemogućavanja kolačića može ometati korištenje određenih funkcija.

Koristimo kolačiće u sledeće svrhe:

  • Neophodni kolačići - ti kolačići su potrebni da biste mogli da koristite neke važne funkcije na našoj web lokaciji, kao što je prijava. Ovi kolačići ne prikupljaju nikakve lične informacije.
  • Funkcionalni kolačići - ovi kolačići obezbeđuju funkcionalnost koja čini korišćenje našeg servisa ugodnijim i omogućuje pružanje više personalizovanih funkcija. Na primer, oni mogu zapamtiti vaše ime i e-mail u formularima za komentare, tako da ne morate ponovo unositi ove informacije sledeći put kada komentirate.
  • Analitički kolačići - ovi kolačići koriste se za praćenje upotrebe i performansi naše web stranice i usluga
  • Oglašavanje kolačića - ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama koje su relevantne za vas i za vaše interese. Pored toga, koriste se za ograničavanje broja puta kada vidite oglas. Oni se obično stavljaju na web lokaciju oglašavanjem mreža s dozvolom operatera veb sajta. Ovi kolačići se sećaju da ste posetili veb lokaciju i da se ove informacije dele sa drugim organizacijama kao što su oglašivači. Često ciljanje ili oglašavanje kolačića će biti povezano sa funkcionalnošću sajta koje pruža druga organizacija.

Možete ukloniti kolačiće uskladištene na računaru pomoću podešavanja pretraživača. Alternativno, možete kontrolisati neke 3rd partijske kolačiće koristeći platformu za poboljšanje privatnosti kao što je optout.aboutads.info or youronlinechoices.com. Za više informacija o kolačićima posetite allaboutcookies.org.

Google Analytics koristimo za merenje saobraćaja na našoj web stranici. Google ima sopstvenu politiku privatnosti koju možete pregledati ovdje. Ako želite da odustanete od praćenja od strane Google analitike, posetite Stranica za isključivanje Google analitike.

Kontakt informacije

Nadzorni organ za podatke u Engleskoj - https://ico.org.uk - ICO - Kancelarija za informacije

Element Society - pozovite 0114 2999 214 da biste razgovarali o podacima.

Promjene ove Politike privatnosti

Zadržavamo pravo da izvršimo izmene u ovoj Politici privatnosti.
Poslednja modifikacija je napravljena 21 / 05 / 2018.

Element Society